Smoorverliefd op… Juffrouw Saartje

Gouda, ook wel de stad van de kazen, is een lief stadje met gezellige terrasjes en mooie panden. Met de geweldig mooie Sint-Janskerk en een prachtig stadhuis waar veel bruidsparen elkaar het jawoord geven. Een bijzonder stadje met leuke winkeltjes waar je echt een keer geweest moet zijn. En een van die winkeltjes is Juffrouw Saartje.

Juffrouw Saartje is niet zomaar een winkeltje. Het staat bekend om de rood met witte stippen, de warme sfeer wanneer je binnen loopt en de ontzettend leuke spulletjes die ze verkopen. Op 31 november 2005 opende Jacqueline Stabler Juffrouw Saartje aan de Burgermeester Martensingel. Zei opende dit winkeltje omdat zij wel wat afleiding kon gebruiken omdat zij ziek was. Helaas overleed Jacqueline in januari 2006.

Vriendinnen hebben met elkaar afgesproken het winkeltje open te houden. In februari 2007 moesten ze uit het pand waar zij gevestigd waren. Met elkaar besloten ze dat ze Juffrouw Saartje wilden voortzetten in een ander pandje. Ze verhuisden naar de Wilhelminastraat 37, waar ze nog steeds met veel plezier verkopen.

“Een vrouwelijke mallepietje”, zo zou je Juffrouw Saartje ook wel kunnen noemen. Je kan er terecht voor nieuwe maar ook oude spulletjes. Van stoffen tot servies en van frutseltjes tot geweldig leuke kaarten. Bij Juffrouw Saartje vind je dus gewoon alles waar je vrolijk van wordt.

Hieronder vind je een kleine impressie van het schattige winkeltje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s