Oud & gehavend krijgt nieuw leven

Uren struinen over de rommelmarkt, kringloopwinkels op z´n kop zetten en rond snuffelen in oude onbewoonde gebouwen. Vervolgens trots thuiskomen met geweldig mooie vondsten wat je van te voren niet had durven dromen.  Al die oude spulletjes een nieuw leven inblazen. Want wat voor iemand oud en gehavend is is voor jou een ware schat. Heerlijk! Ik zou mijn job er wel van willen maken. Helaas is de werkelijkheid anders. Omdat het bijna Koninginnedag is zetten wij de meest leuke kringloopvondsten en rommelmarktaankopen voor je op een rijtje.

Vondsten

Click-camera
Deze oude camera kocht ik op een curiosamarkt in Gouda. Nogal snel liep ik over die markt heen.  Opeens zag ik in mijn ooghoek het omhulsel van deze camera liggen. Zo snel als ik over die markt liep rende ik weer terug naar het kraampje met de camera. Wat bleek! De camera zat er ook nog in.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waterkaart van de Rijn
Het was Koninginnedag en ik liep in hartje Utrecht over de rommelmarkt. Het was al laat in de middag en ik had al uren over de rommelmarkt gelopen. Terwijl ik zin had om ergens een terrasje te pakken hoorde ik in de verte, ja soms heb je dat dingen je roepen, een klein stemmetje met: “neem mij mee”! Snel liep ik naar het kraampje toe waar een oud echtpaar spulletjes verkocht. Zij waren super trots op deze oude waterkaart maar hadden er helaas geen plek meer voor. Dat vond ik natuurlijk helemaal niet erg!

Naamloos-1 

“De lerarenstok”
Nog niet zo lang geleden kwam ik een erg groot leeg gebouw tegen. Met geen seconde twijfel probeerde ik er met mijn skates omheen te skaten. Ietwat lastig ging het, maar oh, wat was het mooi! Nadat ik geprobeerd had de deur te openen kwam er een kleine teleurstelling. Hij ging niet open. Met een mooie herinnering ging ik bij het gebouw vandaan. Thuis gekomen besloot ik te kijken waar het gebouw voor heeft gediend. Jawel hoor – een herstellingsoord voor overspannen leraren. Een week later besloot ik terug te gaan, gewoon even kijken. Er waren wat mannen hard aan het werk. Brutaal stapte ik op de mannen af en vroeg of ik misschien even rond mocht kijken in het gebouw. Met gefrons stemde de mannen toe. Je zult het al raden, in de uithoek van dit gebouw was een gymzaal waar ik de lerarenstok vond. En aangezien het gebouw toch verbouwd werd durfde ik ook wel te vragen of ik die stok mocht hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s