Foodie // Spinazietaart met geitenkaas

Wat is vegetarisch eten soms toch lekker, YUM! Van een goede vegetarische maaltijd kan ik echt ontzettend genieten. Afgelopen weekend maakte ik een hartige spinazietaart. Het is een variatie op een recept van Allerhande, maar ik ben ervan overtuigd dat deze lekkerder is! Makkelijk als er onverwachts visite komt, of gewoon lekker om te delen met je roomies. Benieuwd hoe jij hem zelf kan maken? Lees snel verder!

Benodigdheden (3 tot 4 personen):
– 450 gram verse spinazie
– 200 gram geitenkaas
– bladerdeeg (8 plakjes)
– 1 ei, gesplitst
– peper en zout
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 citroen, schoongeboend
– olijfolie

spinazietaart

Dans la cuisine!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal acht plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn (knoflook kan uiteraard ook in een knoflookpers) en ‘fruit’ ze in olijfolie op middelhoog vuur. Doe daarna de (verse) spinazie erbij en laat deze slinken.

Bedek een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Leg daarop vier plakjes bladerdeeg in een vierkant. Laat ze een klein beetje overlappen en druk aan. Verdeel vervolgens de helft van de (zachte) geitenkaas over het bladerdeeg. Laat de randen vrij. Als variatie kun je ook plakken geitenkaas gebruiken.

Er moet zo min mogelijk vocht in het spinaziemengsel zitten, omdat de taart anders te nat wordt. Dit kun je doen door de spinazie in een vergiet te doen en het vocht er voorzichtig uit te drukken met een pollepel. Verdeel de spinazie vervolgens over het met geitenkaas bedekte bladerdeeg.

Boen de citroen schoon en rasp de schil. Splits het eiwit van het eigeel (eigeel gebruik je later voor de bovenkant). Meng het eiwit met de citroenrasp en peper en zout naar smaak. Giet het mengsel voorzichtig over de spinazie heen. Verdeel vervolgens de rest van de geitenkaas over het mengsel.

Dek de taart af met de overige vier plakken bladerdeeg. Je kunt de taart ‘decoreren’ door er voorzichtig strepen in te maken met een mesje of in het deeg te prikken met een vork. Verdeel als laatste stap het eigeel over de bovenkant. Hier kleurt de taart straks mooi goudbruin door. Bak de taart af in ongeveer 40 minuten op 200 graden.

Side dish
Als side dish is het heel lekker om cherrytomaatjes te poffen in de oven. Leg de tomaatjes in een schaal en schenk er olijfolie overheen, strooi er peper en zout op en zet ze de schaal de laatste 10 à 15 minuten bij de taart in de oven.

Et Bon Appetit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s