DIY // porseleinstift

Zelfgemaakt is nog altijd het allerleukst. Een persoonlijke touch aan iets geven, van iets simpels iets unieks maken. Het blijft een van onze favoriete bezigheden. Nog net voor het einde van 2013 gingen wij aan de slag met een project dat al heel lang op ons verlanglijstje stond: saai servies customizen met porseleinstiften.

servies & stap 1

Deze DIY is makkelijk, maar oh-zo-fijn. Je hebt maar weinig nodig en experimenteren maakt het juist leuk! Na heel veel zoeken in verschillende winkels – want ja, het is uiteindelijk nog best lastig om mooi wit servies te vinden – kwamen we uiteindelijk weer uit bij waar onze zoektocht begon: schaaltjes van de Action. Dat wij als studenten van low-budget houden, weten jullie natuurlijk allang ;-).

Benodigdheden:

  • glas- en porseleinstift
  • wit of gekleurd servies (schaaltjes, bordjes of kopjes, net wat jij leuk vindt)
  • een oven
  • leuke quotes en lettertypes ter inspiratie

En customizen maar!
Voor deze DIY heb je een beetje durf nodig en mag je je perfectionisme meteen aan de kant zetten. Om inspiratie op te doen begonnen we met het zoeken naar quotes en lettertypes. Uit de losse hand schrijven en dingetjes tekenen vonden we nog best spannend! Zeker met een gladde ondergrond die ook nog eens niet recht is en een stift die makkelijk afdrukt of uitveegt.

Wil je liever een recht oppervlak? Kies dan een bordje. Houd er rekening mee dat je het eigenlijk in een keer goed moet doen, of speel met je creativiteit om door dat ene kleine foutje het resultaat nog veel mooier te maken!

Als het kunstwerk klaar is, moet je het zo’n 4 uur laten drogen voordat je het ‘afbakt’ in de oven. Zet jouw creatie vervolgens meteen in de oven zodra je hem aanzet, want het moet geleidelijk opwarmen en afkoelen.

Enjoy!

P.s. En kijk deze onwijs leuke kopjes, die Bernice voor haar zus maakte!

gelukzalig - oh deer

3 thoughts on “DIY // porseleinstift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s