Het geluk in oude dingen

Rommelmarkten en kringlopen. Ik ben er gek op. Hoe tof is het om rond te dwalen tussen al die oude spullen en de verhalen erachter te bedenken. Mijn geluk kan dan ook niet op tijdens Koninginnedag. Of uh. Nu natuurlijk Koningsdag. Want dan mag je zonder excuus uren rondsnuffelen op vrijmarkten.

Reflekta

Soms is het hard zoeken tussen de oude rommel, maar als je dan iets vindt, is de euforie groter dan ooit. Zo ook toen ik een analoge Reflekta camera vond. Het was een van de eerste keren dat ik in een kringloopwinkel kwam, op zoek naar spullen voor mijn nieuwe kamer. Toen mijn oog op het hoesje van de camera viel, wist ik niet hoe snel ik deze te pakken moest krijgen. En wat een beauty! Ik heb inmiddels een behoorlijke analoge cameraverslaving en ga geen kringloopwinkel uit voordat ik eerst de camera’s heb gezien. Binnenkort wil ik er heel graag een testen, want analoog heeft zoiets moois!

Van Nelle's blik, tas, camera

Oud blik

Hmmm, tassen en blikjes. Nog zoiets waar ik ontzettend gelukkig van word. Zoals de blikjes van Droste. Die vind ik zo mooi! Ik bewaar er bijvoorbeeld thee in, of in het ‘van Nelle’s koffie’-blik echte gemalen koffie. Deze kocht ik voor dertig cent, nog in perfecte staat. Vind je het toch niet zo fijn om de blikjes echt te gebruiken? Dan kun je er nog veel meer leuke dingen mee. Zo kun je er bijvoorbeeld plantjes in doen. En herinner je de candle-in-a-cup-post nog? Ook dat kan! Kijk voor meer leuke ideeën op deze site.

Boeken & zoldervondst telefoon

Boeken

Ooit zag ik op Pinterest allemaal leuke ideeën voor het customizen van oude boeken. Dat wilde ik ook, dus ging ik op zoek. Boeken, vooral de oude, zijn vaak goedkoop en de kaften zijn erg mooi. Ik kocht de groene, en later die over ‘Onze Prinses’. Het boek met de rode kaft is een Hongaars boek dat ik kreeg als souvenir uit Boedapest. Eigenlijk vind ik de boeken veel te mooi om kapot te maken. Wie weet durf ik mezelf er ooit nog toe te zetten, maar voorlopig staan ze mooi als decoratie op mijn kamer.

Analoge camera & Droste blikjes

Heb je nog niets te doen morgenavond of zaterdag? In het centrum van Utrecht en Amsterdam is een gigantische vrijmarkt. En dat is natuurlijk extra leuk door de sfeer van de grachten en pandjes. Tip!

6 thoughts on “Het geluk in oude dingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s