Foodie-friday: eenpans pastasalade

Een snelle hap en toch lekker en gezond eten. Dat kan, echt! Vaak heb ik weinig zin om moeilijk te koken met warm weer en vind ik het heerlijk om bijvoorbeeld salades te eten. Vorige zomer kwam ik op een avond thuis uit mijn werk toen ik eigenlijk helemaal geen tijd en zin had om boodschappen te doen. Ook alle restjes waren op, maar ik had wel trek in een gezonde maaltijd. Terwijl ik de koelkast opentrok raapte ik wat dingen bij elkaar, in de hoop dat daar een goede combinatie uit zou komen. En dat gebeurde! Een klein kwartiertje later stond er een heerlijke pastasalade klaar, bomvol gezonde ingrediënten.

Men neme…
– gekleurde fusilli
– tonijn in (olijf)olie
– komkommer
– cherry tomaatjes
– pesto
– olijfolie
– peper, zout & knoflook
– (eventueel) olijven
– verse basillicum

IMG_3369

Aan de slag
Kook fusilli voor twee personen in ruim kokend water. Je kan de hoeveelheid ongeveer afmeten in een theekopje. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaatjes doormidden. Doe hetzelfde met de olijven. Zodra de pasta gaar is giet je deze af. Spoel met koud water na om de pasta sneller af te laten koelen. Doe de tomaat, komkommer en olijven in de pan. Doe de stukken tonijn erbij en roer alles door elkaar. Voeg vervolgens wat pesto toe, in combinatie met een klein beetje olijfolie (niet te veel!). Knip de basilicumblaadjes in kleine stukjes en meng deze door de salade. Voeg vervolgens peper, zout en knoflook naar smaak toe. Ready to be served! Heerlijk met een fris zomers drankje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s