DIY // Onderzetters

Zomerse dagen vullen we vaak in door buiten in de tuin te zitten met een heerlijk drankje. Hoe lekker de drankjes ook zijn, ze zijn pas echt compleet als er een mooie onderzetter onder ligt. Een tijdje terug vond ik op een rommelmarkt een ouderwetse doos met Scrabble-stenen waar ik toffe onderzetters van maakte.
Onderzetters
Benodigdheden:
– Een doos Scrabble-stenen. (deze kun je vaak in een kringloopwinkel, op een rommelmarkt of bij je oma op zolder vinden)
– Lijm
– Karton
– Schaar/ mesje
– Potlood
– Liniaal
Onderzetters

How to:
Je krijgt de mooiste ‘srabble-onderzetters’ (Is dat een woord!?) wanneer je vier woorden van ieder vier letters maakt. Dat is heel wat gepuzzel, maar het lukt absoluut. Leg de woorden vast neer zodat je er niet ineens achter komt dat je te weinig letters hebt. Wanneer je alle woorden voor je onderzetters gemaakt hebt, leg je ze onder elkaar. Dan knip of snijd je uit karton een vierkantje net iets kleiner dan het totale oppervlak van de stenen. Leg de stenen op z’n kop en smeer lijm op het stuk karton. Leg voorzichtig het kartonnetje op de stenen en duw dit rustig aan. Laat de lijm opdrogen. Wanneer je dit met alle woorden gedaan hebt, kun je de onderzetters omdraaien en gebruiken. Veel plezier ermee!

black and white

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s