Foodie-friday // Hartige taart met broccoli en ham


Wist je al dat taart ook prima als avondeten kan? Vandaag delen wij eens iets anders dan een zoet gebakje; we kiezen dit keer voor een hartige taart met broccoli en ham die je zowel als hoofd- en bijgerecht kan eten.

Broccolitaart

Ingrediënten (2-3 personen als hoofdgerecht):
– 6 plakken bladerdeeg
– schouderham
– 500 gram broccoli
– 2 tomaten
– geraspte kaas
– 4 eieren
– 30 ml melk
– peper en zout

Benodigdheden:
– kleine ovenschaal
– garde
– maatbeker of schaal

How to:
Ontdooi zes plakken bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd roosjes van de broccoli en snijd de tomaten in blokjes. Laat het natte gedeelte van de tomaat eruit. Kook de broccoli ongeveer vier minuten. Bedek de ovenschaal met de ontdooide plakken bladerdeeg en leg daaroverheen de plakken ham. Maak een mengsel van de vier eieren, 30 ml melk en peper en zout naar smaak (let op: kaas is ook zout). Voeg de blokjes tomaat en twee handjes geraspte kaas aan het mengsel toe en roer nog even door. Giet de broccoli af en verdeel de roosjes over de met bladerdeeg en ham bedekte ovenschaal. Schenk daarna het mengsel over de taart, probeer dit zo goed mogelijk te verdelen. Snijd de laatste twee plakken bladerdeeg in repen en leg deze in ruitvorm (zoals bij een appeltaart) over de hartige taart. Verdeel nog wat geraspte kaas over het geheel en bak de taart in ongeveer dertig minuten af in de oven. Bon appetit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s