Foodie-friday // Nazomeren met tortillahapjes

Vandaag weer een easy peasy lemon squeezy recept voor op feestjes, als lunch of bijvoorbeeld als hoofd- of bijgerecht tijdens een diner. Wil je iets maken waar niet teveel tijd in gaat zitten en wat tegelijkertijd toch verantwoord en lekker is? Dan is dit zonder twijfel het ideale recept waar jij naar op zoek bent!

Zalmwraps
Ingrediënten:
– Tortilla’s
– Kruidenkaas of een ander soort roomkaas (bijv. naturel of met bieslook)
– Gerookte zalm / gerookte kipfilet
– Rucola melange

Extra’s voor een iets stevigere wrap:
– tomaat
– komkommer
– avocado

How to:
Verwarm de tortilla kort in de magnetron of in een pan om te voorkomen dat hij breekt bij het oprollen. Besmeer hem vervolgens met de achterkant van een lepel met roomkaas. Beleg de wrap met snippers zalm of met plakken gerookte kipfilet. Doe dit in een lijn, dus niet over de hele wrap. Verdeel vervolgens nog wat rucola melange (of bijvoorbeeld veldsla) over diezelfde lijn en rol de wrap op. Om te zorgen dat hij niet meteen weer open rolt kun je nog een beetje roomkaas op de randen doen. Snijd de opgerolde wrap in rolletjes van ongeveer vier centimeter, prik er een satéprikker in en serveer uit op een leuk bord.

Liever als lunch of diner?
Voeg reepjes komkommer en tomaat of avocado toe voordat je de tortilla oprolt. Maak eventueel af met wat kruiden en een beetje citroensap. Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s