Foodie-friday // Sinaasappel muesli chocolaatje

Chocolade in verschillende soorten. Gruwelijk lekker vind ik. En ik denk dat ik dat voor meer vrouwen mag zeggen. In de winkel kun je tegewoordig gekke combinaties vinden, maar het leek mij leuk om zelf ook zoiets te bedenken. Wellicht bestaat dit recept al, maar ik ben ‘m nog niet tegen gekomen: een chocolaatje met sinaasappel en muesli.

1410466103.562027.IMG_3728

Ingrediënten:
-200 gram melkchocolade
– 1 sinaasappel
– Bakje muesli

Keukengerei:
– Rasp
– Bakje
– Steelpannetje
– Snijplank
– Aluminium folie
– Houten lepel ( mag ook van kunststof zijn)
– Lepel

Sinaasappel, muesli chocolaatje

How to:
Leg op de snijplank een stuk alluminium folie voordat je begint. Hier kun je straks de chocola op leggen.
Rasp de schil van de sinaasappel totdat je het witte van de sinaasappel bereikt. Maak de muesli klein door dit met je handen te breken. Breek de chocola en smelt dit in het steelpannetje. Meng vervolgens 1/3e van de geraspte sinaasappel en 2/3e van de musli door de gesmolten chocola. Maak met de lepel kleine hoopjes chocola en leg deze op het aluminium folie. Strooi de laatste geraspte sinaasappel en muesli hier overheen. Laat de chocola hard worden buiten de koelkast, anders heb je kans dat het wit wordt doordat het te snel en koud verhardt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s