Foodie-friday // Italiaanse lunch met avocado

Yum, wat is avocado lekker. Boordevol vitaminen en goede – onverzadigde – vetten. Vorige week kocht ik heel voordelige avocado’s op de markt, maar die waren zo rijp dat ik er bijna verplicht elke dag iets mee moest maken. Met als laatste resultaat: een Italiaans belegd broodje.

Italiaans broodje met avocado

Ingrediënten:

– broodje naar keuze
– pesto
– mozzarella
– tomaat
– avocado
– Italiaanse kruiden

How to:
Neem een broodje dat je lekker vindt (om af te bakken of vers) en snijd deze doormidden. Smeer op beide kanten een laagje pesto. Snijd de mozzarella en een tomaat in plakken. Leg eerst de tomaat op het broodje en daar overheen de plakken mozzarella. Om de avocado te kunnen gebruiken moet je deze eerst schillen. Dat kan het makkelijkst door met een mesje om de pit heen te snijden. Daarna draai je beide helften in tegengestelde richting en komt een kant in ieder geval los van de pit. Als de avocado rijp genoeg is kun je vervolgens zonder enige moeite de schil eraf pillen met je hand. Snijd de geschilde avocado in stukjes en verdeel deze over de mozzarella. Strooi om af te maken nog een beetje Italiaanse kruiden over het broodje. Buon appetito!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s