Foodie-friday // Brunchtip: muffins met appel en honing

Een muffin om mee te brunchen?! Ja, echt! Deze muffin is zo gezond dat er geen boterham tegenop kan. Met volkoren meel, appel en zonder suiker. Zo begint jouw lazy sunday morning nog beter.

muffins met appel en honing

Ingrediënten voor 6 muffins:
– eiwit van 1 ei
– 120 gram volkorenmeel
– 1/2 eetlepel bakpoeder
– snufje zout
– 1 (ruime) theelepel kaneel
– 85 ml melk
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 2 of 3 eetlepels honing (afhankelijk van hoe zoet je de muffins wil)
– een halve appel

Benodigdheden:
– muffin bakvorm
– papieren cupjes
– twee kommen en een beker (voor het eiwit)
– mixer met garden
– lepel

How to:
Verwarm de oven voor op ongeveer 190 graden. Vet de bakvorm voor muffins in of vul deze met papieren bakvormpjes. Klop het eiwit licht en meng de droge ingrediënten in een kom. Meng in een andere kom de melk, 2 of 3 eetlepels honing en olie en roer daarna het licht geklopte eiwit hier doorheen. Voeg het natte mengsel aan het droge toe en mix tot een stevig beslag. Snijd de appel in partjes en schep deze door het beslag (let op: een hele appel is te veel, je hebt al genoeg aan een halve). Vul vervolgens de bakvormpjes voor ongeveer 2/3 met het mengsel en bak de muffins ongeveer 20 minuten. Je kunt eventueel ook rozijnen toevoegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s