Foodie-friday // Perentaart

Van heerlijke baksels kan ik echt geen genoeg krijgen. Het liefst bak ik elke dag een taart. Maar dat kan niet. Vaak genoeg bedenk ik zelf de recepten of pak ik een recept en vermaak ik die. Deze keer heb ik me helemaal aan het recept gehouden die ik eerder bedacht heb. Samen met een vriendin stonden we een tijdje in de keuken om een taart te maken voor de verjaardag van mijn zus. Hieronder vind je het resultaat. De taart is zeker het proeven waard!

Taart
Wat heb je nodig:
350 gr gezeefd tarwemeel
330 gr ongeraffineerde rietsuiker
Mespuntje zout
250 ml sojayoghurt
250 ml zonnebloemolie
1 zakje bakpoeder
3 peren

How to:
Vet de taartvorm in met olie en bestrooi deze met meel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de meel, bakpoeder, zout en suiker. Roer dit goed door elkaar heen. Meng vervolgens in een andere kom de olie met de sojayoghurt. Voeg het droge mengsel aan het natte mengsel en roer dit nogmaals heel goed door elkaar heen. Gebruik hiervoor geen mixer.

Het mengsel moet een dik en glanzend mengsel worden. Niet te nat, ook niet te droog. Schil de peren en snijd een van de peren in plakjes. De andere twee peren mogen in blokjes gesneden worden. Leg de plakjes op de bodem van de taartvorm. Meng de blokjes door het beslag. Ook dit mag niet met de mixer. Schep het beslag in de taartvorm en zet deze in de oven. Laat de taart zo’n 45 minuten in de oven staan. Wanneer je denkt dat de taart klaar is, mag hij eruit en kan je de taart af laten koelen. Wanneer de taart koud genoege is, kun je de taart ondersteboven uit het taartvorm halen. Nu heb je de peren die eerst onder in je taartvorm zaten bovenop.

Super lekker, geniet ervan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s