Foodie-friday // Groningse kniepertjes

Terwijl het buiten koud is en er sinterklaasliedjes door de straten worden gezongen besluit ik dat, hoe leuk het ook zou zijn, ik geen sinterklaasrecept op de blog gooi. Dit recept heb ik al een tijdje liggen en ben benieuwd of je het kent! Echte groningse kniepertjes. Althans – dat denk ik, dat heb ik me ook maar laten vertellen.

Kniepertjes
Wat heb je nodig?
– 500 gram bloem
– 250 gram witte basterdsuiker
– 250 gram kristalsuiker
– 200 gram boter ( margarine )
– 3 eieren
– 1 zakje vanillesuiker
– 4-5 eetlepels lauw water
– Een wafelijzer

How to:
Smelt de boteren en laat dit afkoelen. Meng vervolgens de bloem met de suiker en schenk de afgekoelde boter hierbij in. Roer dit goed door elkaar heen en zorg dat er een kruimelig deeg ontstaat. Gooi nu een voor een de eieren er doorheen. Doe ook de eetlepels met lauw water erbij in en kneed dit door. Maak van het deeg zulke grote bolletjes als je zelf wilt. Je krijgt wel het beste resultaat wanneer je ze 2-3 centimeter groot maakt.
Zet het deeg ongeveer een uur in de koelkast. Daarna kun je de bolletjes een voor een tussen het wafelijzer leggen. Nadat de bolletjes ongeveer een minuut in het wafelijzer hebben gelegen, kun je je wafel eruit halen en af laten koelen.

Serveertip: Met een toefje slagroom is het extra lekker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s