Foodie-friday // Salade met bulgur

Wanneer ik een salade maak, ben ik geneigd me te houden aan een standaard recept die ik werkelijk altijd maak. Zonde eigenlijk, er zijn zoveel lekkere dingen die je in een salade kunt doen. Voor nu besloot ik dat het tijd werd om af te stappen van mijn vaste recept en eens te kijken wat ik er nog meer mee kon doen.

Wat heb je nodig? (2 personen)
– 1 tomaat
– 4 grote champignons
– 50 gram geitenkaas
– 1/2 avocado
– 45 gram veldsla
– 110 gram bulgur
– 2 bosuitjes
– Peterselie

Specerijen:

– Gember
– Nootmuskaat
– Peper
– Oregano
– Kerrie

Salad - bulgur
How to:
Maak de bulgur klaar zoals op het pak staat. Snijdt intussen de tomaat, champignons, avocado en bosui. Breek de geitenkaas in stukken. Wanneer de bulgur gaar is kun je de bosui in een koekenpan bakken en de champignones erbij gooien. Bak dit door en voeg de bulger hierbij. Voeg de specerijen naar smaak toe. Laat het mengsel zo’n 5 minuten op een zacht vuur bakken.

Bedek de bodem van het bord met veldsla. Leg hierover de tomaat, geitenkaas en avocado. Hier bovenop leg je de bulgur. Leg hier en daar wat peterselie over het bord en doe er eventueel honging mosterd dressing op.
Eetsmakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s