Foodie-friday // Ontbijtje met havermout

Dat ontbijten belangrijk is, is je waarschijnlijk niet ontgaan. Toch zijn er genoeg mensen die ‘s morgens geen tijd en zin hebben om te ontbijten. Tegenwoordig is er een uiteen lopend assortiment aan dingen die je kunt eten als ontbijt. Hierbij kun je denken aan een standaard boterham, croissantje of een drink-ontbijt. Allemaal lekker natuurlijk maar het is zó standaard.

Een tijdje terug at ik voor de eerste keer havermout als ontbijt. Nu wil ik niet anders meer. Het kost misschien iets meer tijd om het ontbijt klaar te maken, maar een goed begin is het zeker wel. Vrijwel elke ochtend maakte ik het klaar met appel en peer, maar werd daar toch wel een beetje zat van. Ik besloot dat het tijd werd om iets nieuws te proberen en ben de keuken hiervoor in gegaan.
Havermout ontbijt

Wat heb je nodig?
– 5 á 6 eetlepels havermout
– Soya-melk
– Kokosrasp
– Een handje blauwe bessen ( deze kun je vers bij het fruit vinden of in het vriesvak in de winkel)
– 1 banaan
– Gedroogde cranberry’s
– Kaneel

How to:
Doe de havermout in een pannetje en gooi hier ruim schoots soya-melk bij. Laat dit net niet koken. In tussentijd kun je de banaan in stukjes snijden. Voeg deze toe bij de havermout en roer dit zo lang mee totdat de banaan niet meer te zien is als stukjes. Wordt de havermout te dik dan kun je er wat water bij voegen. Voeg decranberry’s samen met de blauwe bessen en kokosrasp toe aan de havermout. Zet intussen het vuur uit en roer het nog even goed door. Voeg naar smaak wat kaneel toe. Serveer het in een schoteltje en doe wat vruchtjes erop als finishing touch.
Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s