Foodie-friday // Pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes. Dit klinkt best gek, want pindakaas hoort op je boterham. Toch? Nou nee! Zeker niet. Pindakaas kun je tegenwoordig door zoveel receptjes heen doen. Denk maar eens aan havermout. Maar het is dus ook erg lekker om koekjes van te maken. Hieronder kun je twee verschillende varianten vinden.

Pindakaaskoekjes

Wat heb je nodig?
– 1 ei
– 3 volle eetlepels pindakaas
– 3 eetlepels poedersuiker

{ extra toevoeging }
– 3 eetlepels havermout

Voorbereiding:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Leg een bakpapiertje op de bakplaat.

How to:
Klop het ei los in een kom. Doe hier de pindakaas en poedersuiker bij. Meng dit goed totdat er een glad mengsel ontstaat. Maak met een lepel mooie ronde platte koekjes van het ‘deeg’ en leg deze op de bakplaat. Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven en zet het wekkertje op 10 minuten. ( Per oven kan dit verschillen hoelang de koekjes erin moeten, maar ik denk dat 15 min. echt wel de max is. )

{ Extra toevoeging} 

Wanneer je de havermout door de koekjes heen wilt, kun je dit toevoegen aan het bovenstaande mengsel. De koekjes kunnen mét havermout net zolang in de oven als dat je zonder havermout zou doen.

Bereidingstip:
Wanneer je liever geen poedersuiker in de koekjes wilt, kun je kiezen voor een ander zoetstof. Ik denk wel dat het lekkerder is om dit in een poedervorm te doen. Dus geen kristalsuiker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s