Foodie-friday // Pitabroodjes met currykip

Wij houden van lekker kruidig eten, maar soms hebben we gewoon echt even geen zin om lang in de keuken te staan. Met dit recept sla je twee vliegen in een klap. Het is simpel, snel klaar en toch voedzaam en lekker. Oh, en dus lekker kruidig.
Foodie

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 250/300 gram kip
– 1 ui
– 1 paprika
– 2 x lente-ui
– patak’s curry kruidenpasta
– 4 pitabroodjes
– yoghurt
– olie
– komkommer
– peper en zout

How to:
Snipper de ui en fruit deze met een beetje olie in de pan. Snijd de kip en bak de stukjes bij de ui tot deze gaar zijn. Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en de paprika in reepjes. Bak dit kort mee. Voeg een half potje curry kruidenpasta toe en meng dit goed door het geheel. Laat nog even op het vuur staan, maar zorg ervoor dat de groenten wel knapperig blijven. Verwarm de pitabroodjes in de oven zoals dat op de verpakking is aangegeven. Meng 4 eetlepels yoghurt met een beetje olie, peper en zout. Snijd met een kaasschaaf plakjes komkommer en roer dit door het yoghurtmengsel. Snijd de broodjes open en schep het kipmengsel en een beetje komkommersalade met yoghurtdressing in de pita’s. Eetsmakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s