Foodie-friday// Koude rijstsalade

Toen ik nog jong was, maakte mijn moeder altijd heerlijke koude rijstsalades. Ananas, mais, perzik en andere heerlijke dingen deed ze daar dan in. Heerlijk vond ik dat. En een tijdje terug besloot ik zelf een heerlijke versie te maken. Oprecht, hij is goed gelukt! En zo, met de laatste warme dagen is dat nog best even fijn om te eten, dus deel ik ‘m met jullie!

Benodigdheden ( voor 4 personen )

– 500 gram rijst
– 1/5 komkommer
– 15 cherrietomaatjes
– 1 paprika
– 1 klein blikje mais
– 1 pot bruine bonen
– 75 ml. creme freche
– Kipfilet met tuinkruiden

Kruiden:
– Peper
– Nootmuskaat

Rijstsalade

How to:
Snijdt de komkommer, cherrietomaatjes, paprika en kipfilet in stukjes. Lek de mais uit en maak de bruine bonen warm in een pannetje.Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Wanneer de rijst gaar is, giet dit dan af met koud water. Voeg vervolgens alle bovengenoemde ingrediënten bij elkaar. Kruid de creme freche met de peper en nootmuskaat. Voeg dit toe aan de rijstsalade en meng alles goed door elkaar heen.

Voilá! Een super lekkere rijstsalade.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s